Στην εφημερίδα tomanifesto και στην Βίκυ Πολύζου έδωσε συνέντευξη ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις δράσεις για την πορεία της Μεγαλόπολης προς την ευημερία και την ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να μην οδηγήσει το θέμα των επισυνδέσεων σε ακραίες καταστάσεις λαϊκισμού.
Σε ερώτηση για το τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό από την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολούθησε για κάποιο διάστημα το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε:
Η υπόθεση του λάθους και του ελλιπούς χειρισμού από πλευράς ΕΥΠ της νόμιμης επισύνδεσης της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη δημιουργεί συνθήκες πόλωσης και έντασης στο πολιτικό σκηνικό. Η εξέλιξη αυτή, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις λαϊκισμού. Πρώτη η κυβέρνηση είναι αυτή που θέλει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, πράττει και θα πράξει τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτήν. Δεν είναι, όμως, ούτε θεμιτό ούτε και συμφέρον για την πατρίδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θυσιάσουν θεσμούς αυτοπροστασίας και άμυνας της χώρας μας στον βωμό των μικροπολιτικών στοχεύσεών τους. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα και εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα αυτό να αντιμετωπιστεί στη σωστή του διάσταση και να μη γίνει αφορμή για την προώθηση εντυπώσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Από την πλευρά μας, θα το τονίσω άλλη μια φορά, επιμένουμε στο «όλα στο φως»!
Για την καθημερινότητα των συμπολιτών του, μετά και τα μέτρα για τον περιορισμό των λιγνιτικών μονάδων είπε:
Η κυβέρνησή μας αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή ότι η Μεγαλόπολη και οι κάτοικοί της στήριξαν για δεκαετίες την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας, γι’ αυτό και οδηγούμε τη Μεγαλόπολη με συντονισμένες ενέργειες σ’ ένα αύριο με ευημερία και ανάπτυξη. Φυσικά και η ζωή των ανθρώπων αυτών επηρεάζεται άμεσα από τη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής δραστηριότητας ήταν συνδεδεμένο με τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Μέσω, όμως, του Εθνικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του πρώτου που κατατέθηκε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους που θα διασφαλίσουν τον ομαλό μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής, πάντα με προτεραιότητα τους κατοίκους της. Το γεγονός ότι η Μεγαλόπολη έγινε η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που αποκτά δίκτυο φυσικού αερίου, αλλά και τα αυξημένα κίνητρα και τα υψηλά ποσοστά επιχορηγήσεων για επενδύσεις επιβεβαιώνουν τις προθέσεις μας. Επί του παρόντος, πάντως, και λόγω της γενικότερης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, τα λιγνιτωρυχεία συνεχίζουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, κάτι που μας δίνει χρόνο για να προετοιμάσουμε ακόμη καλύτερα το νέο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.
Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ