ΑρχικήΑ.Λ.Μ.Α. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΑποφασίζουν για την πίστα Μοτοκρός της Μεγαλόπολης χωρίς την ΑΛΜΑ και τον...

Αποφασίζουν για την πίστα Μοτοκρός της Μεγαλόπολης χωρίς την ΑΛΜΑ και τον Δήμο Μεγαλόπολης

Ενημέρωση άρθρου Κυριακή 4 Δεκεμβρίου – Λάθος η ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Αύριο υπογράφεται το μνημόνιο για την πίστα Μοτοκρός χωρίς την συμμετοχή της Μεγαλόπολης


Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κυκλοφόρησε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει ότι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση της πίστας Μοτοκρός στην Πλάκα Μεγαλόπολης.

Κατ αρχήν να γράψουμε ότι όλοι επιθυμούν να αναβαθμιστεί και να γίνει καλύτερη η πίστα της Μεγαλόπολης, όμως προκαλεί μεγάλο προβληματισμό ο τρόπος και οι διαδικασίες που πάει να γίνει αυτό.

Είναι απαράδεκτο που γίνονται όλες αυτές οι κινήσεις και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει λειτουργήσει την πίστα.

Την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης που είχε νοικιάσει , συντηρούσε και λειτουργούσε την πίστα δεν την έχουν καν ενημερώσει , ούτε υπάρχει η παραμικρή επαφή από την ημέρα που έληξε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorMX τον Αύγουστο του 2021.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Δήμο Μεγαλόπολης , που είναι ο Δήμος που στα όρια του υπάρχει η πίστα.

Θα έπρεπε ο Δήμος Μεγαλόπολης να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία αφορά την πίστα μοτοκρός.

Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις και να γίνονται τέτοιες σοβαρές ενέργειες και η Μεγαλόπολη να μην συμμετέχει.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια με τον τρόπο που λειτουργούν δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η πίστα Μοτοκρός στην Πλάκα δεν είναι απλά ένα χωράφι, δεν είναι απλά μια έκταση, ότι σε αυτή την αθλητική εγκατάσταση έχει γίνει πολύ μεγάλη εργασία από την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης , από τον Δήμο, από την ΔΕΗ, από εθελοντές, από εργαζόμενους της ΔΕΗ , από απλούς πολίτες, και όλα αυτά τα χρόνια ότι έγινε , έγινε με την προσφορά και τον κόπο αυτών των ανθρώπων. Και έρχονται τώρα ο κ. Νίκας , ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Στάσης να φωτογραφηθούν και να μας πουν τι; ότι θα αναλάβει την πίστα ένας δημόσιος φορέας η ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. και μέσω της Απολιγνιτοποίησης θα αρχίσουμε να χαλάμε χρήματα για μελέτες;

Μας λέει ο κ. Νίκας ότι θα χαλάσουν ένα σκασμό χρήματα της Απολιγνιτοποίησς για να καταστεί η πίστα ικανή να διοργανώνει μεγάλους αγώνες, κάποιος πρέπει να του πει ότι η ΑΛΜΑ , ο ΑΡΗΣ Πεντέλης και ο Δήμος Μεγαλόπολης έχουν ήδη διοργανώσει αρκετούς μεγάλους αγώνες, δεν χρειάστηκε να γίνουν μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ξαναλέμε , όλοι θέλουμε να αναβαθμιστεί και να γίνει πολύ καλύτερη η πίστα Μοτοκρός, αλλά δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν μακριά από την Μεγαλόπολη και την πίστα και χωρίς την συμμετοχή όσων τόσα χρόνια έδωσαν αίμα για να υπάρχει σήμερα αυτή η εγκατάσταση.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η απόφαση για την υπογραφή του μνημονίου που υπογράφηκε χθες 2 Δεκεμβρίου 2022 , είχε παρθεί πριν ενάμισι χρόνο! στις 16 Ιουνίου 2021 , χρειάστηκαν τόσο μεγάλο διάστημα για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα η φωτογραφία που υπάρχει στο χθεσινό δελτίο τύπου είναι από την συνάντηση του Ιουνίου 2021!

Δείτε την ανακοίνωση του Ιουνίου 2021

Υφυπ.Αθλητισμού, Περιφ. Πελοποννήσου και ΔΕΗ συμφώνησαν για την άμεση αναβάθμιση της πίστας Motocross στη Μεγαλόπολη

Γ.Στάσης, Λ.Αυγενάκης και Π.Νίκας στην φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου

Το επίσημο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε χθες Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου αναφέρει:

Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΓΓΑ και την Μετάβαση Α.Ε. για την πίστα μοτοκρός στη Μεγαλόπολη

Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία στη Μεγαλόπολη πίστας διεθνών προδιαγραφών για αγώνες μοτοκρός αποτελεί η υπογραφή σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μνημονίου μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, καθώς με το εν λόγω μνημόνιο ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης από το 1994 πίστας μοτοκρός της Μεγαλόπολης -που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Τρίπολης) και την υποστήριξη από την ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Σκοπός είναι η νέα πίστα της Μεγαλόπολης να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο, που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αποτελεί μια λειτουργική εγκατάσταση που θα πληροί όλα τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί εγχώριες αλλά και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά και το mountain bike, το 4×4 και πολλά άλλα, εξυπηρετώντας απολύτως τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

Η εν λόγω πίστα βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των επιφανειακών ορυχείων λιγνίτη στο οροπέδιο – κοιλάδα της Μεγαλόπολης, νότια της κοινότητας Πλάκας, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης και συνολικά καταλαμβάνει έκταση 93 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 51 είναι ο ευρύτερος αγωνιστικός χώρος και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν τους αθλητές (χώρος στάθμευσης), τους θεατές και την ομάδα διοργάνωσης αγώνων.

Η πιο πάνω έκταση πρόκειται να μεταβιβαστεί -στο πλαίσιο εκτέλεσης προγραμματικής σύμβασης- από τη ΔΕΗ Α.Ε. στη Μετάβαση Α.Ε. η οποία έχει μεταξύ άλλων ως σκοπό την διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης των περιοχών δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εδαφών που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ), η προσέλκυση, υποστήριξη και προώθηση επενδύσεων και επενδυτικών συνεργασιών στις περιοχές δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης καθώς και την εκτέλεση και διαχείριση έργων υποδομής και ανάπτυξης στις περιοχές αυτές.

Για την υλοποίηση του έργου, η Μετάβαση Α.Ε. θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης με σχετική προγραμματική σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί μεταξύ τους μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εκτάσεων.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ