ΑρχικήΑΡΘΡΑΕορτάστηκαν τα 40 χρόνια της Παγγορτυνιακής Ένωσης

Εορτάστηκαν τα 40 χρόνια της Παγγορτυνιακής Ένωσης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής έλαβε χώρα η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής και δράσης της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η δημοσιογράφος και Γεν.Γραμματέας της Ένωσης Πέννυ Καλύβα, που σημείωσε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις είναι σημαντικές γιατί κρατούν ζωντανή την ιστορία μας και συμβάλλουν στη διατήρηση του Γορτυνιακού ιδεώδους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της Ένωσης, τονίζοντας την ένθερμη στήριξη των συμπατριωτών όλα αυτά τα χρόνια.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Καρράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, που όλοι επαίνεσαν το σπουδαίο έργο της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Θερμό πατριωτικό χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ιερεμίας.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, η Γεν.Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών Βασιλική Γιαβή, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τάκης Καραντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δήμο Γορτυνίας, αλλά και από πολλούς Δήμους της Αττικής, όπως Ιλίου, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Ηρακλείου κ.α., ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη, Μπάμπης Αποσκίτης, Παναγιώτης Καρβελάς και Γιώργος Δαλιάνης, οι πρώην Δήμαρχοι Λαγκαδίων Στάθης Κούλης, Ηραίας Σταύρος Χριστόπουλος, Γόρτυνος Γιώργος Παλαμήδης και Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, οι εκδότες των εφημερίδων «Αρκαδικοί Ορίζοντες» Δημήτρης Γιαννακούρας, Σπύρος Τσαρμπόπουλος «Αρκαδικός Κήρυκας» και «Γορτυνία», καθώς και πλήθος Προέδρων ή εκπροσώπων Γορτυνιακών και Αρκαδικών Συλλόγων.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε επετειακό ιστορικό βίντεο για την Ένωση, που σκηνοθέτησε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Σωτήρης Λαμπρόπουλος, Διευθυντής Σχολών Σταυράκου.

Αμέσως μετά βραβεύτηκαν οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Ένωσης. Πρώτος Πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος δημοσιογράφος Γιώργος Μαλλούχος, του οποίου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Διονύσιος Μαλλούχος.
Δεύτερος Πρόεδρος της Ένωσης ήταν ο αείμνηστος στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Μπράμος, την πλακέτα του οποίου παρέλαβε ο γιος του Απόστολος Μπράμος.
Τρίτος Πρόεδρος διετέλεσε ο οικονομολόγος και πρώτος αιρετός Νομάρχης Αρκαδίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Τέταρτος Πρόεδρος της Ένωσης διετέλεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Καλύβας.
Πέμπτος Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής ήταν ο οικονομολόγος Χρήστος Δημητρόπουλος
Έκτη Πρόεδρος ήταν η εκδότρια Κωνσταντίνα Καραχάλιου.
Έβδομος Πρόεδρος ήταν ο ιστορικός -λογοτέχνης και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Ενδιμβούργου Ηλίας Γιαννικόπουλος, ο οποίος αμέσως μετά σε μεστή ομιλία του αναφέρθηκε στην 40χρονη πορεία της Ένωσης.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με δημοτικούς ρυθμούς από τη βραβευθείσα στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Νιόβη Τζαβέλλα.

(ΦΩΤΟ: Βασίλης Κουτρουμάνος)

paggortiniaki (1) paggortiniaki (2) paggortiniaki (3)

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια