ΑρχικήΑΡΘΡΑΜε πρωτοβουλία κατοίκων αναδεικνύεται η κοιλάδα του ποταμού Αλφειού

Με πρωτοβουλία κατοίκων αναδεικνύεται η κοιλάδα του ποταμού Αλφειού

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο κ. Μιχάλης Τσουκιάς και ο κ. Ιωάννης Γκιουμές εκπρόσωποι της ομάδας «Αλφειός 2020» από τη Μεγαλόπολη, βρέθηκαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευ. Γιαννακούρα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την αναπτυξιακή αυτή πρωτοβουλία, αλλά και για ενημερωθούνγια το ποιες είναι οι βλέψεις την Περιφέρειας.

Το ΤΑΠΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) αποτελεί ένα εργαλείο και περιγράφει την «από τη βάση προς την κορυφή» προσέγγιση των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες συγκροτούν μια σύμπραξη προκειμένου να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μια «ολοκληρωμένηαναπτυξιακήστρατηγική». Η εν λόγωστρατηγικήείναισχεδιασμένη κατά τέτοιον τρόποώστε να αξιοποιεί τα δυνατάσημεία ή τα πλεονεκτήματα της κοινότητας σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικόεπίπεδο.

Η περιοχή ενδιαφέροντος της ΟΤΔ ΑΛΦΕΙΟΣ 2020 είναι η κοιλάδα του ποταμού Αλφειού μέχρι το χωριό Κοτύλιο, σε συνδυασμό με το λεκανοπέδιο και την πόλη της Μεγαλόπολης. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει έναν ολόκληρο Δήμο (αυτόν της Μεγαλόπολης) και περιοχές του Δήμου Γορτυνίας. Η περιοχή παρέμβασης έχει περίπου 15.000 κατοίκους και περιλαμβάνει τρεις διακριτές περιοχές οικονομικής δραστηριότητας: την τουριστική περιοχή γύρω από την Καρύταινα, με τα περίφημα χωριά της.

Στόχος της ομάδας  θα είναι μια αναπτυξιακή στρατηγική, βιώσιμη και φιλική προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με εξειδίκευση βασισμένη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και στις δυνατότητες της περιοχής, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση και την αύξηση του πληθυσμού της περιοχής, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων.

Για να ενταχθεί κάποιος σε αυτή την ομάδα, όπως είπε ο κ. Τσουκιάς, πρέπει να αγαπά τον τόπο του, να ενδιαφέρεται για αυτόν και να επενδύσει σε αυτόν.

Ο κ. Γκιουμές τόνισε ότι στο επικοινωνιακό κομμάτι προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να ξεκολλήσουν από το σημείο αυτό όπου βρίσκονται και να προχωρήσουν πιο μπροστά,κάμπτονταςτις όποιες επιφυλάξεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευ.Γιαννακούρας δέχθηκε τους εκπροσώπους από την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, συνομίλησε μαζί τους και ανέφερε ότι η περιοχή στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα έχει όλες τις προδιαγραφές να αναπτυχθεί, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν τα εργαλεία και οι χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια