ΑρχικήΑΡΘΡΑΠολλά τα προβλήματα από τα έργα αλλαγής αγωγών ύδρευσης στην Μεγαλόπολη

Πολλά τα προβλήματα από τα έργα αλλαγής αγωγών ύδρευσης στην Μεγαλόπολη

Χρειάστηκαν πάνω από 8 μήνες για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των δρόμων στην μισή πόλη της Μεγαλόπολης , από τις πληγές που άφησε το έργο αλλαγής αγωγών ύδρευσης. Όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν αλλά επιτέλους δόθηκε λύση.

Θυμόμαστε όλοι ότι η αλλαγή των αγωγών ύδρευσης στην Μεγαλόπολη έγινε με 2 διαφορετικές εργολαβίες. Η πρώτη εργολαβία είναι αυτή που δημιούργησε τα προβλήματα με τις λακκούβες στην μισή πόλη και η δεύτερη αυτή που έγινε από την πλατεία και προς τα ανατολικά της πόλης.

Στην δεύτερη αυτή εργολαβία οι λακκούβες κλείστηκαν αμέσως αλλά μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν πολλά προβλήματα διαρροών και σπασμένων σωλήνων.

Σε πολλά σημεία από όπου έγινε αλλαγή αγωγών , έχουμε συνέχεια προβλήματα. Πολλά καπάκια φρεατίων δεν είναι καλά στην θέση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τσιμεντένιο φρεάτιο στο Α΄Δημοτικό που φτιάχτηκε πιο ψηλά από το οδόστρωμα! Και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο σαμαράκι.

Και τα 2 έργα ήταν απολύτως αναγκαία για όλους μας. Όμως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος , μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε και υπάρχει μεγάλη ενόχληση και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Και όλα αυτά τα έργα που αντί να μας κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας ταλαιπωρούν και πληρώνονται από δημόσιο χρήμα. Που δυστυχώς δεν περισσεύει πλέον.

Θα πρέπει η Δημοτική αρχή , να φροντίσει να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα χωρίς οι πολίτες να πληρώσουν το “μάρμαρο”!!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το νότιο τμήμα της Μεγαλόπολης για εμένα τουλάχιστον είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μπαχαλοεργολάβος και έχω την πεποίθηση πως σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα θα του είχαν αφαιρέσει τις άδειες και θα του έλεγαν να ασχοληθεί με κάτι άλλο.
    Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων εκσκαφής κατόρθωσε να σπάσει αγωγούς του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, σωλήνες αποχέτευσης ομβρίων,  μέχρι και να κόψει γραμμές τηλεπικοινωνιών στην διασταύρωση των οδών Αναγεννήσεως και Αγίου Νικολάου αφήνοντας για ένα διήμερο (ήταν Παρασκευή) τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χωρίς υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακού χαρακτήρα τις οποίες όπως γνωρίζετε, με βάση την τιμολογιακή πολιτική των παρόχων, τις πλήρωσαν κανονικά. 
    Το ένα ζήτημα είναι πως άφησε τις τομές χωρίς να τις ασφαλτοστρώσει, που σαν συνέπεια είχε και την περεταίρω υποχώρηση και καταστροφή του οδοστρώματος λόγω των βροχοπτώσεων αλλά και τις διέλευσης αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων. Το άλλο ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο κάλυπτε τις τομές (ειδικά αρχικά) ρίχνοντας μέσα το χώμα της εκσκαφής που σημαίνει ότι ακόμη κι εάν τις ασφαλτόστρωνε  , σε λίγο καιρό θα είχαν βουλιάξει πάλι. Και το τρίτο ζήτημα είναι πως τόσους μήνες μετά (κοντεύει να κλείσει χρόνος) την τοποθέτηση των νέων αγωγών ακόμ
    η δεν έχει κάνει τις συνδέσεις. Με λίγα λόγια υπάρχουν απλά οι νέοι αγωγοί μέσα στο έδαφος επί τόσους μήνες αλλά οι καταναλώσεις (κατοικίες κτλ.) τροφοδοτούνται ακόμη από το  παλιό δίκτυο ύδρευσης.
    Τόσους μήνες σε αχρηστία σημαίνει ότι μάλλον οι νέες σωληνώσεις θα έχουν πιάσει δεινόσαυρους μέσα. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα, όταν και εάν γίνει η σύνδεση, να πληρώσουν το μάρμαρο οι δημότες σε βλάβες του οικιακού τους δικτύου και των οικιακών τους συσκευών (π.χ πλυντήρια).
    Το έργο εάν δεν κάνω λάθος έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια η οποία έχει συνάψει και τις αντίστοιχες συμβάσεις, οπότε οι άμεσα υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι. Οι έμμεσα υπεύθυνοι, δημοτική αρχή Μεγαλόπολης, δεν περιμένω να κάνουν τίποτα. Εάν θίξεις το ζήτημα στοιχηματίζω πως θα σε παραπέμψουν στην Περιφέρεια λέγοντάς σου ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (η γνωστή νεοελληνική παράδοση των ανευθυνουπεύθυνων που πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο).
    Κρίνοντας δε από την συνέντευξη του νυν Δημάρχου στα Νέα της Μεγαλόπολης για τον βιολογικό και τον καταλογισμό ευθυνών, είμαι σχεδόν βέβαιος και για το ποιός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο. Οι δημότες.
    Επί λέξη είπε “το τελευταίο στο οποίο θα επικεντρωθούμε είναι να καταλογίσουμε ευθύνες”!!! και κλείνοντας είπε “πρέπει να πάτε με νέα χρήματα σε κάτι καινούργιο. Αυτό μας είπαν”
    Φυσικά, τί πιο λογικό όταν έχεις δαπανήσει ένα σκασμό λεφτά για εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού που τελικά “απογειώθηκαν” και είναι σήμερα εντελώς άχρηστες; Καταλογίζεις ευθύνες και διεκδικείς αποζημιώσεις; Όχι μωρέ, λες περίπου ένα περασμένα ξεχασμένα και ψάχνεις να βρεις νέα χρηματικά ποσά (τα οποία δεν έχεις) για να φτιάξεις από το μηδέν νέα εγκατάσταση. Και αναρωτιέμαι ο αφελής, το μάρμαρο, όταν μάλιστα θα αρχίσουν να πέφτουν και τα πρόστιμα για την μη ύπαρξη και λειτουργία βιολογικού ποιός θα τα πληρώνει εάν όχι οι δημότες;
    Τέλος πάντων εδώ που έχει φτάσει η Μεγαλόπολη η μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχω είναι να την μετονομάσουμε. Μεγάλη δεν είναι πλέον και χρόνο με τον χρόνο μικραίνει ακόμη περισσότερο, οπότε μια αντιπροσωπευτικότερη ονομασία θα ήταν το Μπαχαλόπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια