ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπάντηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καθίζηση στον δρόμο Γούπατα-Άκοβος

Απάντηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καθίζηση στον δρόμο Γούπατα-Άκοβος

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντηση της σε σχέση με την κατολίσθηση και τα προβλήματα που υπάρχουν στον επαρχιακό δρόμο Γούπατα-Ακόβου.
Το Καφενείο της Μεγαλόπολης είχε  δημοσιεύσει πριν μερικές ημέρες το θέμα και είχε ενημερώσει σχετικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία μας έστειλε άμεσα την απάντηση της.
Δείτε την σχετική δημοσίευση ΕΔΩ

 

Δελτίο Τύπου απάντηση σε δημοσίευμα για το δρόμο Γουπατά – Άκοβο

Σε απάντηση σε όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας “Arcadia Portal” και «Καφενείο Μεγαλόπολης» σας διευκρινίζουμε τα εξής:

H Υπηρεσίας μας έχει σε εξέλιξη έργο στον εν λόγω επαρχιακό δρόμο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΟΥΠΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΚΟΒΟ» προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ και με συμφωνητικό για την εκτέλεση των εργασιών 168.811,91 € .
Το εν λόγω έργο προέβλεπε και έγιναν αποκαταστάσεις των καθιζήσεων του οδοστρώματος σε τρία σημεία της οδού προς Γουπατά – Ακοβό. Στις χιλιομετρικές θέσεις α) 2+000, β)7+000, και γ) στην 7+500 και απόμεναν να γίνουν οι εργασίες κατασκευής του ασφαλτικού οδοστρώματος, και σήμανσης.

Ενώ στις χ.θ. 7+000 και 7+500 τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν στην χ.θ 2+000 παρουσιάστηκε έντονη καθίζηση της οδού, η οποία οφείλεται σε γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκετε σε εξέλιξη. Στην εν λόγω περιοχή, ο υδροφόρος ορίζοντας και τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής δημιουργούν επιφάνεια ολίσθησης σε βάθος περίπου 30 μέτρων, από το τελικό υψόμετρο της οδού, και επηρεάζει σημαντικά την ευστάθεια της οδού, δεδομένο ότι αύτη εδράζεται στον εδαφικό όγκο που ολισθάνει λόγω του γεωλογικού φαινόμενου, που βρίσκεται σε εξέλιξή.

Ο σχεδιασμός του έργου για την αποκατάσταση των καθιζήσεων του οδοστρώματος με εγκιβωτισμό της οδού με συρματοκιβώτια (serasanetti) αποδείχτηκε ορθός, διότι πάρα την καθίζηση της τάξης των 90 εκατοστών του μέτρου, ο τοίχος από συρματοκιβώτια (serasanetti) δεν υπέστη βλάβη και παρέμεινε με αδιατάραχτη δομή. Η ύπαρξη του δε, εμπόδισε την ολική καθίζηση του οδοστρώματος, που θα είχε σαν επακόλουθό τη διακοπή της λειτουργίας της οδού για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η υπηρεσία μας με τους επιβλέποντες Μηχανικούς του έργου, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχν. Έργων Π.Ε. Αρκαδίας, παρακολουθεί το γεωλογικό φαινόμενο από την πρώτη στιγμή, με καθημερινές επισκέψεις, δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται, με αποτέλεσμα η οδός να μπορεί να κυκλοφορείται με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω του εν εξελίξει φαινομένου, από μικρά οχήματα εφόσον υπάρξει επείγουσα ανάγκη. Η συγκοινωνία προς τις Τ.Κ. Ακόβου και Τ.Κ Γούπατα γίνεται μέσω της Τ.Κ. Δυραχίου, όσο οι καθιζήσεις είναι σε εξέλιξη στην εν λόγω περιοχή.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑ ΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΟΥΠΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΚΟΒΟ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια