ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣυνέντευξη με τον Δημήτρη Θανόγιαννη, πρόεδρο του Συλλόγου Ορεινής Ποδηλασίας MTB Αρκαδίας

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Θανόγιαννη, πρόεδρο του Συλλόγου Ορεινής Ποδηλασίας MTB Αρκαδίας

Πως ξεκίνησε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας στην Αρκαδία;
Ο Σύλλογος ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με ανησυχίες και ενδιαφέροντα για την εναλλακτική ανάπτυξη  την ευτυτερης περιοχής του Μαινάλου και του φυσικού πλούτου που μας περιβάλει .

Ποια  είναι η μέχρι τώρα δράση του συλλόγου σας και τι έχετε καταφέρει;
Ο Σύλλογος  MTB Arcadias άρχισε να έχει οργανωμένες και προγραμματισμένες δράσεις από το φθινόπωρο του 2011 ( 15/11/2011).  Η ποδηλασία  ορεινού βουνού δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένη στην περιοχή μας και σαν σύλλογος αποτελείται από λίγα ενεργά μέλη γεμάτα όρεξη για δημιουργία.  Ο σύλλογος μας μέσω προβολής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει καταφέρει να φιλοξενεί συνεχώς επισκέπτες από διάφορα μέρη της  Ελλάδας που έρχονται για να τους «φιλοξενήσουμε» στα σηματοδοτημένα μονοπάτια και σε διαδρομές  που έχουμε οι ίδιοι δημιουργήσει.
Από τότε μέχρι και σήμερα πραγματοποιούνται διάφορες ποδηλατικές δράσεις κυρίως στον  ευρύτερο ορεινό όγκο του Μαινάλου. Μερικές από τις δράσεις μας ήταν και σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας, όπως Βαλτεσινίκο, μονοπάτια Λούσιου, Ανω Δολιανά, Πάρνωνα,  Καστριτοχώρια.  Οι ποδηλατικές μας εξορμήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στον νομό Αρκαδίας αλλά και σε όμορους νομούς της , όπως Λακωνίας και της Αχαΐας.

Τι  προοπτικές υπάρχουν για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στην Αρκαδία αλλά και για την ανάδειξή της σε κέντρο  προορισμού για τους ποδηλάτες;
Οι προοπτικές είναι μεγάλες αν λάβουμε υπόψη μας ότι και ο ορεινός όγκος είναι αρκετά μεγάλος, ιδιαίτερα τα χωριά που βρίσκονται μέσα σε αυτό το δίκτυο , τα οινοποιία , τις τοπικές επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού , τα μικρά καφενεία του χωρίου , τα παραδοσιακά ταβερνάκια , τα σπήλαια και τόσα πολλά που μπορεί να δει και να επισκεφθεί ένας ποδηλάτης . Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο είναι το στοιχειό εκείνο το οποίο δίνει αυτή την αμεσότητα .

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης στο ArcadiaPortal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια